Eric és Hannah egy brit online szerencsejátékkal foglalkozó cég szülöttei, akik bemutatják, hogyan is nézhetünk ki húsz év múlva. Ehhez persze néhány feltételnek meg kell felelni: a két elképzelt ember ugyanis életének nagy részét a képernyők előtt tölti. Ennek veszélyeire szeretné felhívni a cég a figyelmet egy igen részletes magyarázattal.

Így nézhetnek ki a Netflix-generáció emberei 1

Így nézhetnek ki a Netflix-generáció emberei 2

A legszembetűnőbb eltorzulások, mint például az elhízás, a karikás szemek vagy a korai öregedés mellett számtalan olyan dolgot is ábrázoltak a figurákon, melyeket a mozgásszegény életmód, a napfény hiánya és a folyamatos képernyőbámulás okoz. Ericnek és Hannah-nak rendellenesen fejlődtek a lábizmaik, de a gerincükkel, a derekukkal és a csípőjükkel sincs minden rendben, állandó fájdalmak gyötrik őket.

Korábban egy hasonló projekt keretében elkészítették a jövő gamerét is. Őt Michaelnek nevezték el, és az ő testét is átváltoztatta az egy helyben ülés. Koponyáját az állandó fejhallgató-viselés el is torzította, és a D-vitamin hiánya miatt foltokban kopasz. A rossz üléspozíció miatt gerincferdülése lett, vállai pedig gyakorlatilag eltűntek a mozgáshiány miatt. Méretes hasán kialakult az ekcémája, tenyere és ujjai pedig eltorzultak az állandó egér- és kontrollerhasználat miatt.

Így nézhetnek ki a Netflix-generáció emberei 3

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szabad leülni a kanapéra és megnézni egy jó Netflix-sorozatot, de fontos a megfelelő egyensúly megtalálása: ne töltsük egy helyben az egész életünket, különben tényleg ilyen jövő vár ránk.

Kövess minket a Facebook-on!