A hetven éves, idős orosz férfi, Pavel Gatszojev példája mutatja, hogy a tágas otthon, és a természetközeli, fillérekből fenntartható életmód nem ütik egymást. Feleségével szó szerint a földből élnek, növénytermesztéssel, állattartással, a szó kapitalista értelmében igen nagy szegénységben. 

Csakhogy a kreatív embernek elég pár szikla és a kitartó munka ahhoz, hogy nagyot alkosson. Pavel például egy kétszintes, kőkorszaki stílusú rezidenciát, ami ugyan messziről ordít pár ügyes kőműves után, de kétségkívül áll. Ez a tény pedig az építési technológia ismeretében önmagában is nagy teljesítmény. 

Az építmény azért is érdekes, mert lassan egymást érik a sárból várat építő Youtube-csatornák. Ezek koncepciója ugyanaz, pár bokszergatyában tevékenykedő ügyes mester a dzsungel közepén, semmiből teremt luxuslakást, medencével, miegymással. Ráadásul mindezt pár nap alatt! 

Ha a húsz évig épült kőházat ezekhez hasonlítjuk, akkor felmerül a gyanú, hogy a dzsungelben épülő sárvárak vagy valódi csodák, vagy ordas nagy átverések.