3955 méter hosszú az a drótkötélpálya, mely pilléreivel írta be magát a Guinness-rekordok közé. A Vietnám északi részén található építmény a festői szépségű Cat Ba-szigetet és az ország harmadik legnagyobb városát, a szárazföldön tőle 20 kilométerre nyugatra fekvő Hai Phongot köti össze.

A Doppelmayr osztrák cég által épített drótkötélpálya gyorsan és olcsón elérhetővé teszi a szigetet, amelyre eddig csak drága szárnyashajóval vagy lassú komppal lehetett eljutni, melyre akár három órát is várhattak eddig az átkelni szándékozók. A magasban függő 60 darab, 30 személyes kabinok óránként akár 4500 embert is szállíthatnak egy irányban.

A vorarlbergi székhelyű Doppelmayr már több, a Guinness által is elismert világrekorder drótkötélpályát épített a Sun Group vietnami idegenforgalmi konglomerátum számára az elmúlt években. A világ leghosszabb, 7,9 kilométeres hármas drótkötélpályája köti össze Hon Thom és Phu Quoc szigeteket. Rekord – 1410 méteres – szintkülönbséget küzd le az “Indokína tetejére”, a 3143 méteres vietnami Fansipan-hegyre vezető drótkötélpálya is.

 A mostani Cat Ba-szigetre vezető, fenséges kilátást nyújtó drótkötélpálya megépítése nagyjából 30 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. Azon felül, hogy a közlekedési problémákat enyhítik vele, a sziget idegenforgalmának fellendülését várják tőle. A számos történelmi emléket tartalmazó Cat Ba Nemzeti Parkot 2003-ban bioszféra-rezervátumként ismerte el az UNICEF.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vietnam Tourism Board (@vietnamtourismboard) által megosztott bejegyzés, Jún 7., 2020, időpont: 1:00 (PDT időzóna szerint)

Vietnámban az utóbbi években több olyan nagyszabású fejlesztést eszközöltek, melyekkel a külföldi turistákat igyekeznek az országba csábítani. Ilyen lett volna az idén először megrendezendő Forma-1-es Vietnámi Nagydíj az ország fővárosában, Hanoiban, de itt épült meg a leggazdagabbak számára a világ első szállodája, melynek külsejét mindenhol arany borítja.

Kövess minket a Facebook-on!