A Forbes a legfrissebb adatokkal frissítette a világ legtöbbet kereső hírességeinek listáját. Az élen toronymagasan vezet a valóságshow-szereplőből lett Instagram-celeb Kylie Jenner 590 millió dolláros (179 milliárd forintos) bevétellel, őt a rapper-producer-divattervező Kanye West követi, aki a lista szerint 170 millió dollárral (51,7 milliárd forinttal) lett gazdagabb.

Mögöttük három sportoló következik: a teniszező Roger Federert, a focista Cristiano Ronaldót és Lionel Messit csak “némi apró” választja el egymástól (sorrendben 106,3, 105 és 104 millió dolláros bevételük volt). Közülük azonban a Juventus portugálja érte el a legnagyobb áttörést, aki a futballtörténelemben először mondhatja el magáról, hogy milliárdos lett a labdajátéknak köszönhetően – persze nem teljesen.

Ha Ronaldo kitölti jelenlegi szerződését a torinói csapatnál, összes profi kontraktusával együtt csak 765 millió dolláros összeg jönne ki. A maradék részt a szponzori szerződések teszik ki, de egyre jelentősebb szelet jut a pénzügyi tortában az Instagram-fiókjának is, ahol már 220 milliónál is többen követik.

A 35 éves portugál sztáron kívül korábban két amerikainak sikerült eljutnia ehhez a mérföldkőhöz: a golfozó Tiger Woodsnak és a profi bokszoló Floyd Mayweather Jr.-nak. A dollármilliárdos sportolók klubja Michael Jordan kosaraslegendával egészül ki. Ronaldo örök riválisának, Lionel Messinek sem kell sokáig csüggednie: ha nem jön közbe semmilyen váratlan esemény, jövőre valószínűleg ő is csatlakozik majd az illusztris társasághoz.

Kövess minket a Facebook-on!