Izgatott kölyökkutyaként ugrál a vásárlókhoz egy bangkoki plázában a K9 nevet viselő négylábú robot. Az emberek a gép hátán elhelyezett kézfertőtlenítő géllel bedörzsölhetik kezüket, így védekezve a koronavírus-járvány terjedése ellen. A bevásárlóközpontban azonban nem ez az egyetlen szolgálatot teljesítő robot: az ROC nevű gép megméri az eléje állók testhőmérsékletét, a LISA nevű, ember alakú robot pedig képernyőjén információkat szolgáltat. Mindhárom robot 5G technológia segítségével működik.

Thaiföldön június 30-ig rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány miatt, a rendelkezés értelmében az országban tilos bármilyen nyilvános gyülekezés, éjszaka kijárási tilalom van. A kereskedelmi egységek, éttermek fokozatosan kinyithatnak, de be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait.

A vásárlók egy része szerint K9 “aranyos”, akadnak azonban olyanok is, akiket nem győzött meg a négylábú robot csontvázszerű dizájnja. Ők valószínűleg azokat a kínaiakat sem értik meg, akik milliókért vásárolnak mesterséges intelligenciával felszerelt házikedvencet, akivel együtt mehetnek kocogni, de a bevásárlásban is segítheti a gazdit.

Kövess minket a Facebook-on!