Az RM Sotheby’s aukciósház egyik árverésének tételei között különleges tárgy bukkant fel. Egy Honda motorkerékpár üzemanyagtartályából átalakított kenyérpirítóra is lehet licitálni az októberi The Elkhart Collectionön, ahol 240 autó és számos emléktárgy találhat új gazdára.

A kenyérpirító vázát ugyan a Honda adta, ám a technológia a Sunbeamnek köszönhető, akik különféle háztartási eszközöket készítenek már több mint száz éve. A most eladásra kínált pirító története kissé homályos: sokáig egy múzeumban őrizték a szerkezetet, de azt sem lehetett róla tudni, hogy ez egy lelkes rajongó által barkácsolt eszköz, vagy esetleg egy limitált példányszámban készült konyhai berendezés.

Kenyérpirítót készítettek egy üzemanyagtartályból 1

Mint kiderült, az előbbi teória lehet az igaz. A múzeum egyik kurátorának fia szerint egy motorosklub tagja készített néhány ilyen kenyérpirítót, melyek közül egyet a múzeumnak ajándékozott bő 15 évvel ezelőtt. Ritkasága miatt sokat érhet a szerkezet: 2013-ban egy hasonló példányért 2000 dollárt (615 ezer forintot) is megadtak egy korábbi árverésen.

A tehetősebb benzinvérűek szinte a teljes konyhájukat berendezhetik olyan eszközökkel, melyek így vagy úgy, de kapcsolódnak az autóiparhoz. A reggeli pirítós mellé akár egy Porsche is főzheti a kávét, a fűszerezésről pedig a Peugeot gondoskodhat.

Kövess minket a Facebook-on!