Ötezer négyzetméternyi aranyozott kerámia fedi annak a szállodának a külsejét, melyet várhatóan év végén vehet birtokba a nagyközönség. A 25 emeletes vietnámi Hanoi Golden Lake Hotel épülete az ország fővárosában, a Giang Vo-tó partján helyezkedik el – innen jött a szálloda neve is: Arany tó.

A hotel nemcsak kívülről, belülről is impozáns lesz: a 400 luxusszoba bútorai is aranyozottak lesznek, a tetőn pedig egy végtelen medence található majd, ahonnan pazar kilátás nyílik Hanoi legszebb részeire. A szállodát 2009-ben kezdték építeni, kivitelezői szerint ez lesz a világ első aranyba csomagolt hotelje.

Itt a világ első szállodája, amit aranyba csomagoltak 1

A hotel építés közben

Az ötcsillagos értékelésre pályázó szálloda a külsőségek ellenére hasonló áron kínálja szobáit, mint városi vetélytársai: egy éjszaka várhatóan 250 dollár, átszámítva 77 ezer forintnak megfelelő összeg körül alakul. A kivitelezők néhány lakosztály helyén öröklakásokat alakítottak ki, melyekbe beköltözhetnek azok, akik aranyfalak között szeretnék élni életüket. Nekik mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis az eladó lakások négyzetméterenkénti ára 6500 dollár, azaz 2 millió forint lesz majd.

Aranyozott szálloda egyébként létezett már korábban is a világban: a Donald Trump amerikai elnök érdekeltségébe tartozó las vegasi Trump International Hotel üvegfelületei kaptak aranykezelést, ám az épület teljes borítására ez nem mondható el.

Kövess minket a Facebook-on!