Ma egy sikeres borbélynak már többet kell tudnia a tökéletes frizura kialakításánál. Akkora a verseny, hogy élményt kell adni, valami olyat, amitől már a felesleges hajtincsek elvesztése közben menőnek érzi magát az ember.

És mi lehet menőbb annál, mint a gyilkos eszközökkel kialakított frizura? 

Az üzbég Qurbon Ali Qurbonov például kis harci fejszével borotválta kopaszra egy kuncsaftja fejét. (Nyilván nem csak az Instagram-megosztások kedvéért)

View this post on Instagram

бритье с топором 😎 смотреть до конца ☝️ . . . #barbershop #barberconnect #wahlclub #rebelbarber #barberinrussia #hairstylesmenofficial #barberheads #sharpfade #reuzel #nbahaircuts #nbastyles #mensfashion #style @thebarberpost @barbershopconnect @BARBERCON_RUSSIA @barberliferussia @lsbrussia @hairstylesmenofficial @schorembarbier #reuzelme @notoriousbarbers @savillsbarbers @sickestbarbers @barbertreasure @nastybarbers @barbersontour @national_barbers_association @internationalbarbers @top10barbers @_barber_ @barbermoskva @erkeksacmodelleri @berberlerdunyasi @worldofbarbers @ukmasterbarbers #barbermoskva #internationalbarbers #top10barbers #fashion #mensfashion #style #fade #стрижки #hairstyle #haircut

A post shared by Qurbon Ali Qurbonov (@qurbon_ali_qurbonov) on

De mindez kispálya ahhoz képest, amit a fodrászkodás szamurája, a spanyol  Alberto Olmedo művel. Egyszerre hat ollóval hadonászik, néha előkerül egy-két szamurájkard, ha azt látja jónak, akkor tűzzel égeti le a hajvégeket. 

Ha már tűznél tartunk, a lángok alkalmazása elterjedtebb, mint gondolnánk. Ez az öreg kínai borbély például izzó vassal süti el a hajvégeket, és így alakítja ki az egész fazont. A helyet körbelengő szag nyilván maradandó élmény.