2015-ben Josh Foote úgy döntött, hogy az élete során eddig összegyűlt LEGO-szetteket egykori gyerekszobájából új, New Jersey-i házának alagsorába költözteti. Az évek során azonban egyre több és több építőkockával bővült az azóta várossá alakuló gyűjtemény: manapság a 93 négyzetméteres területnek közel felét elfoglalja a rengeteg játék.

30 milliót költöttek erre az óriási LEGO-városra 1

A képre kattintva galéria nyílik

Josh LEGO-városa, mely eléggé hajaz A Lego kaland című filmben látható építményre, 1600 különböző megvásárolható csomagból, valamint 81 ezer kiegészítő elemből áll, melyek különféle egyedi épületekhez és más tájelemekhez kellettek. A 35 éves férfi hobbija az évek során nemcsak hatalmas méretűvé, de igen drágává is vált.

30 milliót költöttek erre az óriási LEGO-városra 2

A Szellemirtók autója az előtérben

Az alap LEGO-szettekre körülbelül 50 ezer dollárt költött, a kiegészítő elemek pedig további 14 ezer dollárba kerültek. Ezeken felül számos épület, köztük a Bosszúállók tornya, valamint számos más épület beszerzése nagyobb költséget jelentett egyediségük miatt. Josh szerint a végső összeg valahol 96 ezer dollár (29,7 millió forint) körül lehet.

30 milliót költöttek erre az óriási LEGO-városra 3

A Bosszúállók tornya

Az alagsorban található építőkocka-világ a LEGO-rajongók körében ismertnek számít, Josh elmondása szerint gyakran járnak erre látogatók, akik kíváncsian érdeklődnek, hogyan bővült a város az utóbbi időben. Héthetes kisfia azonban még nem látta, mit is alkotott az apukája. “Majd ha nagyobb lesz, megengedem neki, hogy a felügyeletem mellett játsszon vele” – mondta.

30 milliót költöttek erre az óriási LEGO-városra 4

Kövess minket a Facebook-on!