Habár legtöbben a hangrendszereikről ismerik, a Bang & Olufsen már a televíziók világában is letette a névjegyét. A dán vállalat tavalyi nagy dobása a magát összehajtó készülék volt, idén pedig elkészítették a márka történetének eddigi legfejlettebb tévéjét.

Új termékük a Beovision Harmony nevet kapta. A készülék az első olyan tévé, mely 8K felbontású OLED-kijelzőt kapott, melynek képátlója 88 col, azaz több mint 223 centiméter. A HD felbontású tévéknél akár 16-szor élesebb képek optimális megjelenítésében a mesterséges intelligencia is segít, melyet a felhasználó saját igényeinek megfelelően programozhat, legyen szó akár házimozizásról vagy sportesemények követéséről.

Itt a világ első 8K OLED tévéje 2

Nem meglepő, hogy a Bang & Olufsen szakemberei kiemelt figyelmet fordítottak a hangzásra. Egy háromcsatornás hangrendszer és egy kettős mélysugárzó gondoskodik a moziba illő audioélményről, de akinek ez nem lenne elég, a rendszerhez csatlakoztathatja a márka hangszóróit.

A tervezők a részletekre is figyeltek: a távirányító gyakorlatilag egy hibátlan alumíniumlap, mely tökéletesen passzolhat a tévéhez tartozó állványhoz – feltéve, ha az is alumíniumból készült. A vásárlók ugyanis dönthetnek, hogy a 49 ezer dolláros (15,4 millió forintos) készülék kiegészítő elemei hogyan nézzenek ki: a már említett, több színben is elérhető alumíniumon kívül a tölgy és a dió különféle változataiból is lehet válogatni.

Kövess minket a Facebook-on!