Elon Musk köztudottan nem költ reklámra. Mert zseniálisan felismerte, hogy nincs rá szükség, az ő módszereivel sokkal több ember érhető el, és vehető rá a birodalma által gyártott termékek, szolgáltatások igénybevételére.

Ezt mutatja a Crew Dragon első olyan útja, ami embereket visz az űrbe. Mert a SpaceX űripari vállalat asztronautái stílusosan indulnak szerdán: az egyrészes, fekete-fehér színű, elegáns szkafandert viselő űrhajósok egy Tesla elektromos autóval érkeznek a kilövőpadhoz.

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) két űrhajósa, Doug Hurley és Bob Behnken elégedettek az új dizájnnal. “Nagyon elegáns lett a végeredmény és azt hiszem, ezt az bizonyítja a legjobban, hogy a tízéves fiam szerint menőn nézek ki” – jegyezte meg Hurley.

Az űrhajós hozzátette, hogy a SpaceX mindenre gondolt a kapszula külsejét illetően is. “És ugyanekkora figyelmet fordítottak arra, hogy a jármű belső részeit, a kijelzőket és minden egyebet a tökéletességig fejlesszenek” – mondta Hurley.

A NASA megbízásából az Elon Musk vállalata által kifejlesztett Crew Dragon az ugyancsak a SpaceX által kifejlesztett Dragon teherszállító űrhajó módosított, emberi utazásra alkalmassá tett változata. Az űrhajó szerdán első ízben szállít majd embereket az űrbe. Behnken és Hurley közép-európai idő szerint este 10.33-kor indul útnak a NASA Kennedy Űrközpontjából, és az űrhajójuk másnap csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

A SpaceX maga tervezte és gyártotta az űrruhákat, amelyek személyre szabottak. “Fontos, hogy az űrruhák kényelmesek legyenek és inspirálóak is. Ugyanakkor a legfontosabb tervezési szempont az volt, hogy védelmet biztosítsanak a legénységnek” – mondta Benji Reed, a misszió egyik illetékese.  

A kétrétegű űrruhákat a SpaceX technikusai fogják feladni a két űrhajósra, akiket egy fehér színű Tesla Model X elektromos autóval szállítanak majd át a kilövőpadhoz. A Crew Dragon űrmissziója mérföldkő lesz az amerikai űrkutatásban, az Egyesült Államok ugyanis 2011 óta nem szállított embereket az űrbe amerikai űrhajóval. Azóta, hogy kilenc évvel ezelőtt, harminc évi szolgálat után kivonták a forgalomból az űrsiklókat, a NASA orosz űrhajókkal szállíttatta űrhajósait a Nemzetközi Űrállomásra.

Tehát Elon Musk megmenti a nemzet űrprogramját, akiben pedig lobog némi csillagos-sávos érzelem, az ezentúl Teslát vesz, ha már az űrhajósok is ezzel közlekednek. Na ezt nem tudja felülmúlni egy furfangos reklámkampány sem!