Végre kiderül a DC Comics rajongóit megosztó kérdésre a válasz: vajon csak a stúdió okolható a gyenge Igazság ligája film miatt, és a rendező saját víziója javít némileg a pocsék kritikákon?

Mióta Az Igazság Ligája 2017-ben debütált a mozikban, rajongók hada próbálta elérni, hogy a Snyder által készített rendezői változatot is mutassák be. Snyder már szinte az egész képregényfilmet leforgatta, csak az utómunka és a vágás volt hátra, amikor lánya öngyilkossága miatt otthagyta a produkciót. A filmet, amelyben Batman, Wonder Woman, Aquaman, Villám, Cyborg és Superman együtt jelenik meg a vásznon, végül Joss Whedon (Buffy, a vámpírok réme, Bosszúállók) fejezte be – idézte fel a Variety.com.

Whedon több jelenetet újraforgatott, és a rajongók szerint a film eredeti sötét tónusát sokkal könnyedebbre változtatta. A közösségi médián a “mutassák be Snyder vágását” hashtag alatt indult mozgalom a film Snyder-féle változatának forgalmazásáért.

a videó a hirdetés után indul

A 300 millió dollárból készült film végül világszerte 650 millió dolláros jegybevételt ért el, de a Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Henry Cavill, Ray Fisher és Ezra Miller főszereplésével forgatott produkciót a filmkritikákat összegző Rotten Tomatoes honlap is csak 40 százalékosnak értékelte.  

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a 2021-re ígért Snyder-változat egy hatrészes sorozatként vagy egy csaknem négyórás rendezői változatként kerül-e majd a képernyőre – írta a BBC News. Az HBO Max május 27-én indítja szolgáltatását az Egyesült Államokban.

Ez a döntés is csak tovább erősíti azt a sejtést, hogy a klasszikus mozik ideje lejárt, a koronavírus hatása pedig csak tovább gyorsítja a folyamatot. Egyre több hollywoodi szuperprodukciót mutatnak be a streamingszolgáltatók online, az Apple legutóbb Tom Hanks háborús filmjére csapott le, és vásárolta meg a forgalmazás jogait, a II. világháborús  történet sem fog már a mozitermekben debütálni.

Kövess minket a Facebook-on!