A Boston Dynamics első, civilek számára is elérhető terméke a négylábú, kutyaszerű robot egyre több érdekes területen bukkan fel. A látványos gép egyfajta alapplatform, amire a cégek maguk fejlesztette eszközöket csatlakoztathatnak. Mivel a robot már megtette az első lépést, vagyis tud járni, így erre építve jöhetnek az egyéb feladatok. Bemehet emberek számára veszélyes üzemterületekre levegőminőséget mérni, elviheti messzi zugokba a megfelelő műszert, feltérképezhet épületeket lézeres radarkészülékkel 3D-ben, vagy akár cirkuszi mutatványként, szórakoztató látványként is alkalmazható.

Az új-zélandi Rocos pedig a mezőgazdasági alkalmazás irányába vitte el a szerkezetet, az általuk felvázolt lehetőségek szinte sci-fi-filmbe illenek. Ha minden jól megy, az általuk kitanított Spot robot képes lesz juhokat, vagy egyéb állatokat terelni, termést begyűjteni, területet feltérképezni, vizsgálni, figyelni bármit a szenzorai segítségével. 

Irányítása pedig automatikus lehet, de az internet segítségével bárhonnan a világon elvégezhető. Tehát nem kell az értékes szőlőnkhöz mindig leutazni Szekszárd mellé, ha csak rá akarunk nézni a sorokra, elég beküldeni a robotot, ami élőben közvetít a helyszínről, és talán még a betolakodókat is elriasztja.