Kihagynánk a tömeget, a vírusveszélyt, de élveznénk az olasz tenger minden áldását, és gyönyörködni szeretnénk az Amalfi-part, valamint Capri szigetének egyedülálló látványában? Erre is van megoldás, a tökéletes karanténnyaralás egy apró, varázslatos, magánkézben lévő szigeten. Vagyis pontosabban szólva szigetcsoporton, mert három sziklás területről van szó, a Gallo Lungo, Rotonda és Castelletto egységéről. 

A hely különlegessége a természetes delfinforma, amit helikopterrel érkezve csodálhatnánk meg igazán.

A magánkézben lévő szigetek korábbi tulajdonosai mind híres művészek voltak, többek között az olasz filmrendező Franco Zeffirelli, majd Rudolf Nurejev világhírű orosz balettművész, akinek halálát követően egy olasz milliárdos és hoteltulajdonos Giovanni Rosso csapott le a kivételes ingatlanra. 

Ő amolyan hobbiprojektként kezelte a szigetet, mert nyilvánvaló volt, hogy a felújításra költött 28 millió euró (7,7 milliárd forint) sosem térül meg. 

Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 1Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 2

A legnagyobb szigeten három villa található összesen 13 hálószobával, egy kőtorony, két konyha, három medence, wellnessrészleg, hatalmas kert, külön helikopterleszálló, és egy jachtkikötő. Zeffirelli és Nurejev idején olyan hírességek fordultak meg vendégségben itt, mint Greta Garbo, Ingrid Bergman, Sophia Loren vagy Jacqueline Kennedy. Az ő örökségük az a mérhetetlen luxus, ami a mai napig “bárki” számára elérhető.

Mivel a villa megkapta a hotel besorolást, így tényleg bérelhető a sziget (amit 2011-ben próbált tulajdonosa félkomolyan eladni 53 milliárd forintnak megfelelő összegért, nem sikerült) jelenlegi listaára: 39 500 EUR (11 millió Ft) / éjszaka, minimum 7 éj tartózkodás esetén. 

Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 3Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 4Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 5Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 6Idén ez a tökéletes nyaraló, ha a pénz nem számít 7

Ami még érdekesebb, és mutatja a sziget “hobbi” státuszát, hogy a tulajdonos egy alapítvánnyal együttműködve kiválasztott művészek számára ajánlja fel a szigeten tartózkodás lehetőségét, minimum két hét, vagy egy hónap időtartamra, ami alatt a hely szellemére ráhangolódva szívhatják magukba a kreatív energiákat. 

Kövess minket a Facebook-on!