A tavaszi zsongás egyik velejárója a kirándulás és az új élményekkel való feltöltődés. A mostani, vírusos időszakban továbbra is célszerű olyan helyekre menni, ahol nincsen tömeg és a friss levegőn vagyunk. Szerencsére kis hazánk bővelkedik csodás tájakban, ahova érdemes rövidebb vagy hosszabb időre ellátogatni, és autóval is könnyedén megközelíthetők.

Az aktív pihenőknek a Balaton északi partján található Szent György-hegy ideális úti cél, ahol csodálatos panorámában lehet gyönyörködni, és a hegyen borospincék, túraútvonalak és kalandos kerékpárutak várják a kirándulókat. A közelben található a Káli-medence is, ahol a Hegyestű és a Szentbékkállai Kőtenger szintén megérdemelnek egy látogatást.

Hazai látnivalók a bezártság utáni időszakra 1

A Hegyestű

A romantika kedvelőinek a Dunakanyar nyújthat meghitt pillanatokat. Szentendre mesebeli utcái, Zebegény erdői, a vácrátóti botanikus kert és a Visegrádi Pisztrángos Tavak akár egy néhány órás kirándulást is megérnek. A kisoroszi szigetcsúcs pedig olyan élményt nyújt, mintha egy másik országban lennénk, és nem mellesleg ideális piknikező helyszín is.

Hazai látnivalók a bezártság utáni időszakra 2

Szentendre főtere

Hazánk második legnagyobb tava, a Tisza-tó is izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Tisza-tavi fa vízisétányon megfigyelhető a környék növény- és állatvilága, a nem messze fekvő Karcagon pedig holland típusú, felülhajtós gyönyörű szélmalom található.

Hazai látnivalók a bezártság utáni időszakra 3

A Tisza-tó

Legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról, mindig vigyünk magunkkal szájmaszkot, kézfertőtlenítőt! Továbbra is vigyázunk kell magunkra és egymásra, de szerencsére most már megengedhetünk magunkat egy kis feltöltődést is.

Kövess minket a Facebook-on!