Az MB&F egy viszonylag fiatal, mindössze 2005-ben alapított svájci óramanufaktúra, ám ez a rövid idő is elegendő volt arra, hogy komoly hírnevet szerezzenek maguknak. A cég nem követi a versenytársak által kitaposott ösvényt, hanem saját utakat keresve, leginkább a jövőbe tekintő, előremutató termékeikkel és megoldásaikkal kerülnek az időmérő eszközök rajongóinak célkeresztjébe.

Legutóbbi alkotásuk után újra kell gondolnunk az órákról alkotott képet. Egy másik svájci manufaktúra, a L’Epée közreműködésével jött létre a Starfleet Explorer, mely a két cég egy korábbi projektjének továbbfejlesztett, még több ember számára elérhetővé tett változata.

Ha tehetné, űrhajó lenne ez a luxusóra 2

Az óra főbb alkatrészei acélból készültek, köztük a három lábbal, melyek mindig egyensúlyban tartják a 16,5 cm átmérőjű, 11 cm magas eszközt. Az időt két feketére festett tárcsa jelzi, a nagyobbik alsóról az órákat, míg a kisebbik felsőről a perceket olvashatjuk le.

Ha tehetné, űrhajó lenne ez a luxusóra 3

Az órát elég hetente felhúzni, az így eltárolt energia akár nyolc napig is működteti a szerkezetet. A Starfleet Explorer három kivitelben kapható – a különbséget az időjelző színe jelenti, mely lehet piros, kék vagy zöld. Mindegyik kivitelből csak 99 darabot készítenek, amiatt viszont nem kell aggódni, hogy hamar elkapkodják őket, ugyanis az óra 3,6 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.

Kövess minket a Facebook-on!