Elsősorban a szörfösöknek készült a Surf Lakes nevű projekt első medencéje Ausztráliában. A 5 Waves nevű mesterséges tavon a kezdőktől a profi hullámlovasokig mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelő hullámokat, melyek közül a legnagyobbak elérhetik a 2,4 méteres falmagasságot is.

A világ legnagyobb hullámmedencéje a szörfösök paradicsoma 1

A körkörös kialakításnak köszönhetően a medencében egyidejűleg 200 sportoló tartózkodhat. A hullámokat egy, a medence közepén található nagy súly mozgatása kelti, az aljzatot pedig úgy alakították ki, hogy a tó különböző pontjain másképp törje meg a hullámokat. Ezzel a megoldással az ausztrál medencénél összesen ötféle hullámtípust sikerült mesterségesen létrehozni.

A világ legnagyobb hullámmedencéje a szörfösök paradicsoma 2

A Surf Lakes vezetői terveik szerint hamarosan a világ több pontjára is eljuttatnák a medencéjüket, mely iránt hatalmas az érdeklődés. Az Egyesült Királyságban és az USA több pontján is kijelölték már, hol fog megépülni az 5-8 hektáron elterülő hullámmedence, melynek nagyobb, 80 millió literes változataiban akár tíz különféle hullámmal is találkozhatnak a szörfösök.

A világ legnagyobb hullámmedencéje a szörfösök paradicsoma 3

Az egyenként nagyjából 30 millió dollárba (9,7 milliárd forintba) kerülő építkezések az engedélyek beszerzése után legkésőbb másfél évvel befejeződhetnek. A projekt vezetői szerint a költségek hamar megtérülhetnek a tó partjára felépített hotelek, szállás- és egyéb vendéglátóhelyeknek köszönhetően.

A világ legnagyobb hullámmedencéje a szörfösök paradicsoma 4

Kövess minket a Facebook-on!