Talán túlzás lenne az 21. század eddigi legfontosabb találmányának nevezni az önjáró porszívót, ám az kétségtelen, hogy a mosógép és a mosogatógép után ez a háztartásokban leggyakrabban előforduló olyan eszköz, amely az emberek helyett végzi el a piszkos munkát. Nem is feltétlenül kell otthon lennie a lakás tulajdonosának ahhoz, hogy elindítsa a gépet: akár a munkahelyéről is kiadhatja a takarító parancsot, és mire hazaér, csillog-villog az otthona, legalábbis a padló.

Matthew Scott Hunter gondolt egyet, és a robotporszívójából készített egy olyan droidot, amely a Star Wars-szériában is megállná a helyét. A lakásában talált tárgyakból alkotta meg a robotot, melynek szemetesből készült fejrésze menet közben forogni is tud.

Mivel maga a porszívó nem túl sok terhet cipelni, a droid tömegét sikerült 6,4 kilóra lefaragni, melyben egy plusz akkumulátor is található: ez látja el árammal a droidhangokért felelős bluetooth-os hangszórót.

A férfi alkotása nem lett rossz, nem csodálkoznánk, ha a Disney és valamelyik porszívógyártó a felvételt látva elkezdené egy boltban is kapható takarítóeszköz terveit kidolgozni.

Kövess minket a Facebook-on!