Mi a szerepe a prosztatának?

A prosztata gesztenye alakú és nagyságú szerv, amely a húgyhólyag alatt helyezkedik el. A kivezető csöve ugyanúgy, mint az ondóvezetéké, a húgycsőbe nyílik. Ha nincsen semmi gond, a prosztata észrevétlenül látja el fő feladatát: ondóváladékot termel, amely a spermiumokkal együtt ürül. Ha azonban a prosztata valamilyen okból begyullad, erős, kellemetlen fájdalmat élhetünk át. A prosztatagyulladás tünetei ronthatják az életminőségünket, és megterhelőek lehetnek a mindennapi életben.

 

Mit érzünk, ha begyullad a prosztatánk?

Bár a legtöbben ódzkodunk attól, hogy orvoshoz menjünk, az urológus sokat segíthet rajtunk, hiszen vizsgálatokkal feltárja a gyulladás okát, és célzott kezeléssel segít megszüntetni azt. A prosztatagyulladás lehet akut és krónikus, illetve bakteriális és nem bakteriális. A betegek 90 százalékánál krónikus, nem bakteriális gyulladást diagnosztizálnak. Ezekben az esetekben sem baktérium, sem egyéb kórokozó nem mutatható ki a tünetek hátterében. A teljesség kedvéért tudnunk kell, hogy nagy valószínűséggel ilyenkor is baktérium a gyulladás oka, azonban ennek kimutatása a jelenlegi mintavételi eljárásokkal nem mindig lehetséges.

A krónikus prosztatagyulladás tünetei hetekig, de akár hónapokig is fennállhatnak. Fontos, hogy tisztában legyünk a lehetséges provokáló tényezőkkel, azaz a rizikófaktorokkal, amelyek a tüneteket felerősítik.

A kialakult betegség lehet akár a stressz következménye is, ezért át kell gondolnunk az életvitelünket, hogy megtaláljuk, mik azok a dolgok, amelyek stresszt okoznak nekünk.

Ha azt vesszük észre, hogy vizelési zavaraink vannak, ha fájdalom sugárzik ki a nemi szerveinkbe, ha a székelési panaszaink vannak vagy fájdalommal jár a magömlés, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Segíthet a Proxelan

Ha az orvosnál kiderül, hogy krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladásunk van, a gyógyszeres kezelést érdemes kiegészíteni a hialuronsavat és jótékony gyógynövények kivonatait tartalmazó Proxelan kúppal. A Proxelan ott hat, ahol a fájdalom forrása van, a kúp jótékony összetevői a végbél környéki vénákon keresztül a prosztata közelébe, a kismedencébe jutnak. Felhelyezése fájdalommentes. A Proxelan kúp recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, valamint számos webpatikában is elérhető.

Tudtad, hogy miért van prosztatád? Ezért kell nagyon vigyáznod rá! (x) 1

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

 

A KOCKÁZATOKÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!