1012, azaz 1 000 000 000 000 – szinte felfoghatatlanul nagy szám a billió -, melyet angol nyelvterületen trillionként neveznek -, ám hamarosan ennyi dollárja lehet a világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak. Az 56 éves férfi az Amazonnak köszönhetően szedte meg magát annyira, hogy jelenleg ő a világ leggazdagabb embere, és ha a jelenlegi ütemben gyarapítja tovább vagyonát, ő lehet az első, aki a 13 számjegyűek klubjába lép.

Miután a szakértők azt jósolják, hogy az online elköltött pénzmennyiség még tovább növekedik a jövőben, Bezos 2026-ban elsőként csatlakozhat a billiomosok klubjához. Jelenlegi vagyonát 143 milliárd dollárra becsülik – ez forintban 46,782 billiónak, azaz 46782 milliárdnak felel meg. (Csak érdekességképpen a Magyarrszág költségvetésének kiadási és bevételi főösszege is nagyjából 21 milliárd forint, vagyis Bezos több mint két évig finanszírozhatná akár egy ekkora ország működését, bevételek nélkül) Az üzletember rengeteget keresett a koronavírus-járványon is, hiszen az otthonmaradás sok esetben online vásárlásra kényszerítette az embereket.

Bezos vagyona évente 34 százalékkal növekedik, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy másodperc alatt 2439 dollárt, azaz 800 ezer forintot keres. Ha nem alakulnak kedvezően a folyamatok, szoros is lehet a verseny a világ első billiomosa címig. A számítások szerint 2027-ben hasonló magasságokba kapaszkodhat fel Xu Jiayin, a kínai Evergrande Group ingatlanfejlesztő cég első embere.

Jeff Bezos lehet a világ első dollárbilliomosa 1

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg is jó úton halad a végtelen gazdagság irányába, 2036-ban, mindössze 51 évesen kerülhet az illusztris társaságba, mindössze hetedikként a világon.

Jeff Bezos lehet a világ első dollárbilliomosa 2

Kövess minket a Facebook-on!