Ahogyan a való életben, úgy a szimulátorversenyzés világában is folyamatos a technológiai fejlesztés. A profibb szettek gyártói a végletekig elmennek, hogy a profi játékosok megkaphassák a valósághoz legközelebb álló megjelenést, erő-visszacsatolást és a lehető legpontosabb irányítást.

A terület egyik legjobbja a Fanatec, akiknek kapóra is jött az online versenyzés felvirágzása. Mielőtt még mindenki visszatérne a szabadba, előrukkoltak a ClubSport Steering Wheel F1 2020 kormányukat. A korlátozott példányszámban kapható eszközre nem csak a dizájn miatt került fel a Forma-1 logója: a sportágból ötletet merítve szénszálas anyaggal borították a kormány egy részét, ami sportos és egyben elegáns külsőt ad az eszköznek.

Ilyen kormányt használnak a profi gamerek 2

A kormány telis-tele van gombokkal, melyekkel összesen 67 funkciót lehet állítani. A sebességváltásokat egy beépített LED-sorozat segíti, melyek az aktuális fordulatszámnak megfelelően világítanak. A kormány két oldalát bőrrel borították be, hiszen a precíz irányításhoz elengedhetetlen a kényelmes tartás.

Ilyen kormányt használnak a profi gamerek 3

A legtöbb játékos azonban csak álmodozhat egy ilyen eszközről: ára 121 ezer forintról indul, ám ekkor még nem irányíthatjuk ezzel a virtuális versenyautókat. Ehhez vásárolni kell még egy kompatibilis kormányalapot és egy pedálkészletet is, valamint egy kényelmes versenyzőülés sem ártana. Ha mindezekből a legjobbakat szeretnénk összeválogatni az otthoni szimulátorhoz, akkor még nagyjából 600 ezer forintra van szükség. Az autóversenyzés sosem volt igazán olcsó mulatság – úgy tűnik, hogy ez virtuálisan is igaz, legalábbis profi szinten.

Ilyen kormányt használnak a profi gamerek 4

Kövess minket a Facebook-on!