Keresve sem lehet találni jelenleg nagyobb magánrepülőt, mint a képeken látható Boeing 747-8I. A hatalmas gépet az amerikai gyártó utasok interkontinentális utaztatására szánta: egyszerre 467 utas repülhet Európa és Amerika repterei között akár 0,855 Mach sebességgel, mellyel a világon jelenleg a leggyorsabb utasszállító repülő.

A 747-8I repülőgépek egyik legismertebb működtetője a német Lufthansa, de néhány gépet magánszemélyek, valamint állami szervek is birtokolnak. Az Egyesült Államok légiereje is ilyen gépre akarja cserélni az Air Force One-t, azaz az elnöki különgépet – jelenleg a Boeing másik gépei, két 747-200B szállítja Donald Trumpot.

Korábban egy közel-keleti géptulajdonos a francia belsőépítészhez, Alberto Pintóhoz és vállalatához fordult, hogy alakítsák át neki a hatalmas gépet. A szakember nem okozott csalódást, valódi égi palotát varázsolt a Boeingből. A cég négy éven keresztül dolgozott a projekten, az első tervektől az utolsó simításokig mindent ők végeztek a repülőn.

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 1

A képre kattintva galéria nyílik

A pilótafülke alatt, a gép orrában található a legnagyobb hálószoba, ahol a házigazda nyugovóra térhet. Persze a vendégeknek sem kell szerény körülmények között meghúzniuk magukat, ráadásul minden hálóhoz saját fürdőszoba jár, álló zuhanyzóval, ami ezen a szinten is ritka.

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 2

A fő hálószoba a pilótafülke alatt

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 3

Minden hálóhoz külön fürdőszoba is tartozik

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 4

Nincs minden repülőben álló zuhanyzó, de itt ezt is megoldották

A tulajdonos kérésére a francia vállalat igyekezett olyan körülményeket teremteni, melyek egyszerűek, és az ember úgy érzi magát benne, mintha hazaért volna. Nagyjából minden megtalálható az óriási repülőn, ami egy luxusvillában szinte kötelező: a tágas társalgókon és az étkezőkön végignézve az ember könnyedén elfelejtheti, hogy valahol tízezer méteres magasságban repül, miközben a külső hőmérséklet bőven fagypont alatt van.

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 5

A lépcső, ami összeköti a gép alsó és felső szintjét

Nem kell lakás, ha tiéd a világ legnagyobb magánrepülője 6

Az ember nem tud megtenni tíz lépést anélkül, hogy ne találkozzon egy fotellal, kanapéval, vagy egyéb ülőhellyel

Kövess minket a Facebook-on!