Az indiai Bangalore az ország egyik legnagyobb városa, elitnegyede pedig hemzseg a gazdag indiaiaktól, illetve hatalmas luxusingatlanjaiktól. Itt található a Kingfisher Tower is, melynek tetejét ugyan az utcaszintről, de még a környező magasabb épületekből sem lehet túl jól látni. A felhőkarcoló tetején, a figyelő szemektől távol található a csak részben elkészült washingtoni Fehér Ház mása.

Felhőkarcoló tetejére húzták fel a Fehér Házat, de sosem készült el 1

Tulajdonosa az ország egyik legkülöncebb üzletembere, Vijay Mallya, aki mérhetetlen vagyonának egy részéből Forma-1-es csapatot is üzemeltetett – a Force India 2008 és 2018 között volt a száguldó cirkusz mezőnyének része. 2010-ben Mallya elhatározta, hogy ő a Fehér Házban szeretne élni, és 2016-ra már a végéhez közelített az építkezés, amikor is el kellett hagynia országát, ugyanis vagyonát az indiai hatóságok szerint nem tisztességes módszerekkel gyarapította.

Felhőkarcoló tetejére húzták fel a Fehér Házat, de sosem készült el 2

Az Egyesült Királyságba menekülő üzletember távollétében az építkezés is megrekedt, és nem is folytatódott. A mai napig félbehagyottan áll a toronyház 33. és 34. emeletén az épület, melynek része a tervek szerint egy borospince, egy beltéri fűthető medence, egy kültéri végtelen medence, egy edzőterem, egy spa-részleg, egy helikopter-leszállópálya is. Néhány elem a felsoroltak közül el is készült, legalábbis kívülről, azonban a toronyház belseje szinte kong az ürességtől.

Felhőkarcoló tetejére húzták fel a Fehér Házat, de sosem készült el 3

Kövess minket a Facebook-on!