Az Apple a 80-as évek nagy technológiai robbanását tökéletesen kihasználták a Macintosh bevezetésével, míg az elmúlt évtized végéhez közeledve az iPhone-nak köszönhetően újra a legértékesebb vállalatok egyikévé váltak, de 1999 és 2004 között a cég bőven a két sikerkorszaka közötti fázisban volt.

Menő koktélpulttá alakították a régi Apple PC-t 1

Ebben az időszakban jelent meg a Power Macintosh G4, melyek konfigurációtól függően 400-500 MHz-es processzorsebességre voltak képesek. A 128 MB-os RAM, a 32 MB-os ATI Radeon videokártya és a 30 GB-os háttértár az akkori elvárásoknak tökéletesen megfelelt, a MacOS különböző változatai pedig alternatívát jelentettek az internetezni vágyó, a jóval népszerűbb Windows-rendszereket kevésbé kedvelő felhasználóknak.

A gépház még húsz év távlatából is szépnek mondható. Ez ihlette meg a Teiki Design Studiót, akik kidobták a mai szemmel már értéktelen belsőt, és egy csinos kis koktélpulttá alakították a szürke tornyot. A ház fém oldalfalát lenyithatóvá alakították, így lehet hozzáférni a fával kirakott beltérben rejlő mixerhez és a martinispoharakhoz.

Menő koktélpulttá alakították a régi Apple PC-t 2

Kövess minket a Facebook-on!