Hafþór Júlíus Björnssont, a Trónok harca című sorozat Hegyét korábban többször is megválasztották Európa legerősebb emberének. Az izlandi óriás az otthoni bezártságot sem töltötte haszontalanul, és sporttörténelmet írt.

A férfi 501 kilogrammot emelt meg, mellyel megdöntötte Eddie Hall 2016-ban felállított féltonnás rekordját. A súlyemelést több helyen is közvetítették, az amerikai ESPN sporttelevíziótól kezdve számos internetes stream- és YouTube-csatornán követni lehetett a Hegy rekordkísérletét.


A 204 kilós kolosszus bemelegítésként 420, majd 465 kilót emelt meg, mielőtt a rekordot jelentő 501 kilogrammot megemelte nyújtott lábakkal. A rekordot az erősember-versenyekre szakosodott bíró, Magnus Ver Magnusson hitelesítette az esemény helyszínéül szolgáló Björnsson-házban.

A korábbi rekorder Hall Instagramon ugyan elismerte sporttársa teljesítményét, azonban vitatja annak érvényességét, továbbra is saját magát tartva a rekord tartójának. A 2017-ben a világ legerősebb emberének járó címet elhódító brit ugyanis azt mondta, hogy az ilyen próbálkozások csak akkor számítsanak hivatalos rekordkísérletnek, ha azok versenyeken történnek. Mivel a Hegynek jelen esetben nem volt vetélytársa, az ő olvasatában nem érvényes a rekord.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eddie hall – The Beast (@eddiehallwsm) által megosztott bejegyzés, Máj 2., 2020, időpont: 1:56 (PDT időzóna szerint)

Hall odáig is elment, hogy egy bokszmeccsre is kihívja a korábbi sorozatsztárt, aki nem válaszolt még erre a megkeresésre.

Kövess minket a Facebook-on!