Szponzorált tartalom. A Cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Felgyorsult világunkban szervezetünket sok stressz éri. Rengeteg mindent próbálunk meg belezsúfolni egy napba, hogy minél hatékonyabbak legyünk. Normál esetben a stressz csak addig tart, ameddig meg nem oldunk egy kihívással járó élethelyzetet. A tartós stressz ugyanakkor a kiegyensúlyozott nemi életet is tönkre teheti.

A modern embernek nincs arra lehetősége, hogy bármikor kivonja magát a forgalomból, ha pihenni támad kedve. Hol vannak azok a ’90-es évek, amikor még telefonfülkét kellett keresni, ha valakivel beszélni akart az ember? Amikor napi híreket csak a déli, vagy fél nyolcas Híradóban lehetett hallani, vagy amikor az ember örült annak, ha nyaralásról kapott képeslapot? Manapság korunk embere az okoseszközök világában nehezen tudja kivonni magát a világ történései alól. Bármikor érkezhet egy felkavaró komment, bármikor jöhet egy kellemetlen e-mail, és bármikor ránk telefonálhat valaki egy megoldandó feladattal. A munkánk, vagy valamelyik szerettünk elvesztésétől való félelem pedig komoly hatással lehet a szervezetünkre.

Állandó stressz és aggodalom

Napjainkban sok embert ér tartós stressz, ami azt az érzést kelti sokakban, hogy már nem tudják saját életüket irányítani. Aki állandó stresszben él, az nem tud megfelelően teljesíteni a munkahelyén, gyengének, feszültnek és nyugtalannak érzi magát. Emiatt nem tud lazítani, pihenni, és egyszerűen túlhajszolja magát, vagyis a stressz újabb stresszt generál. A tartós stresszben az ember minden elvégzendő feladat előtt tépelődik és aggodalmaskodik, hogy vajon kedvezően fogadják-e, amit csinál, vagy sem. Krízishelyzetekben pedig sokakon irracionális félelmek lesznek úrrá, ami szintén megnehezíti a döntések tiszta fejjel történő meghozatalát.  

Ha sokat stresszelsz, akkor gondjaid lesznek az ágyban 1

Prosztata szempontjából legrosszabb párosítás: rengeteg ülő munka és még több stressz.

A negatív folyamatok előbb-utóbb testünk működésében is zavart okoznak. Megjelenik a semmihez sem köthető fáradtság. Ilyenkor 7-9 óra alvás után is úgy érezzük magunkat, mintha szemernyit sem aludtunk volna. A túlzott stressz következtében romlik a koncentrációs képesség, feledékennyé válik az ember, amit előbb-utóbb a környezetünk is észrevesz. Egyesek ilyenkor még többet esznek, mások pedig épp ellenkezőleg: annyira sokat aggodalmaskodnak, hogy enni is elfelejtenek, és emiatt fogyni kezdenek. A krónikus stressz magával vonja a libidó csökkenését is, ami miatt problémák jelentkezhetnek az ágyban is.

Ha sokat stresszelsz, akkor gondjaid lesznek az ágyban 2

A kezeletlen prosztata bajokat előbb-utóbb megsínyli a párkapcsolat is.

A prosztatát is érinti

A tartós stresszben élő férfi nem tud a pillanatnak, egy ölelésnek, vagy egy szép női test látványának örülni. Szexuális együttlét idején sem képes kikapcsolni a gondolatait, nem tud az őt nyomasztó gondoktól elvonatkoztatni. Az alfahímek ilyenkor olyanokká válnak, mint a partra vetettek bálnák.

A krónikus stresszt elszenvedő férfiaknál a szexuális zavarok gyakorta szervi elváltozásokhoz, például a prosztata gyulladásához társulnak. A húgyhólyag alatt elhelyezkedő, gesztenye nagyságú dülmirigy sem képes kivonni magát a stressz hatásai alól. A krónikus prosztatagyulladás, melynek következtében csökken a nemi vágy, romlik az erekció minősége, rosszabb esetben merevedési zavarok jelentkezését is előidézheti. A prosztatagyulladásban szenvedők szembesülnek az alhas, valamint a gáttájékon keletkező diszkomfortérzéssel, megtapasztalhatják a herékbe kisugárzó fájdalmat és a fájdalmas ejakulációt.

Ha sokat stresszelsz, akkor gondjaid lesznek az ágyban 3

A tartós stresszben élő férfi nem tud örülni egy szép női test látványának.

A prosztatagyulladás tüneteinek észlelésekor mindenképpen szükséges felkeresni egy urológus szakorvost, hiszen ez a betegség kezelést igényel. Egyszerűen nem fog magától elmúlni. Az orvos ilyenkor gyulladáscsökkentők, illetve egyéb gyógyszerek, például végbélbe helyezhető kúp alkalmazását is előírhatja, ami a prosztata egészséges működésének visszaállítását szolgálja.

A szexuális élet gyakorlására vonatkozóan is ilyenkor csak az orvos adhat tanácsot, bizonyos esetekben ugyanis jót tehet a prosztataváladék kiürítése maszturbáció által, vagy speciális prosztatamasszázzsal.

Ha sokat stresszelsz, akkor gondjaid lesznek az ágyban 4

Az egyik legjobb stresszkezelési módszer, a meditáció.

Stresszkezelés

A tartós stresszt tehát mindenképpen kezelni kell, mert problémákat okozhat az ágyban. Ma már számos stresszkezelési technika létezik, de az egyik legfontosabb, hogy ne hagyjuk, hogy a problémákon való aggódás maga alá gyűrjön minket.

Célszerű lehet valamilyen meditációs technika elsajátítása is, amely hosszabb-rövidebb időre felszabadítja az agyat és a szervezetet a stressz alól. A meditáció segít lecsendesíteni az elmét, és hozzásegít, hogy odafigyelünk testünk jelzéseire. Azok az emberek, akik tartós stresszben élnek, elfelejtenek vizuálisan gondolkodni, úgymond „álmodozni”, míg azok, akik maguk elé képzelik a sikert, sokkal könnyebben meg tudják valósítani céljaikat a munkában és a magánéletben egyaránt. Szintén kézenfekvő megoldás lehet a stressz kezelésére valamilyen sport, például a futás, vagy a jóga beiktatása az életünkbe.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp az egyetlen, helyi hatású készítmény,  amely klinikai vizsgálattal igazoltan csökkenti a krónikus prosztatagyulladás tüneteit,  kiemelten a vizelési nehézségeket. A Proxelan ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja, mely akut és krónikus prosztatagyulladáshoz kapcsolódó pangásos állapotokban használható.

Vény nélkül elérhető a patikákban.
Bővebb információ a weboldalon: www.proxelan.hu

Ha sokat stresszelsz, akkor gondjaid lesznek az ágyban 5Patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!