Harrison Ford ismert hobbija a repülés. A 77 éves színész azonban az utóbbi években gyakran került a hírekbe olyan incidensekkel, melyek saját, illetve mások testi épségét és életét is veszélybe sodorták. Han Solo és Indiana Jones megtestesítője ellen most eljárás indult, mert pénteken a Los Angeles-i Hawthorne Repülőtéren leszállás közben félreértette a leszálláskor az irányítótoronytól kapott instrukciókat , ezért keresztezte egy másik gép útját a kifutón.

“Azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért az irányítótoronytól. Személyi sérülés nem történt és az ütközés veszélye sem állt fenn” – tette hozzá Ina Treciokas, Ford szóvivője.

A szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) szerdán Ford nevének említése nélkül számolt be a történtekről. Mint közölték, egy kétüléses Aviat Husky kisrepülő vágott át a kifutón, miközben egy egy kilométerre lévő repülő éppen megállás nélküli leszállást és felszállást hajtott végre.

Ford évtizedek óta vezet repülőket, kisgépeket és helikoptereket is gyűjt. 2017-ben egy másik dél-kaliforniai repülőtéren véletlenül szintén rossz helyen landolt, és leszállás közben átrepült egy utasszállító fölött, amelynek fedélzetén 116 ember volt. Az az eset az alábbi videón látható.

a videó a hirdetés után indul

2015-ben a filmsztár megsérült, amikor egy II. világháborús géppel lezuhant egy Los Angeles-i golfpályára. A szövetségi vizsgálat megállapította, hogy Ford nem volt hibás a balesetben, azt motorhiba okozta.

Harrison Ford megint bajt okozott repülés közben 1

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!