Az IKEA, hogy egy kicsit feldobja az emberek karanténkosztját, elárulta, hogyan is készül még a bútoroknál is keresettebb termékük, a híres húsgolyó. A lakberendezési vállalat receptje nem túl bonyolult, mindössze hat fő lépésben elkészíthető az étel a svéd barnamártással együtt.

Fény derült az IKEA legfinomabb titkára 1

A poén kedvéért a receptet olyan formában osztották meg, ahogy a lapra szerelt bútorok használati utasításával is találkozhatunk. A golyókhoz szükség van fél kiló darált marha- és negyed kiló darált disznóhúsra, egy fej finomra szeletelt hagymára, egy gerezd zúzott fokhagymára, tíz deka zsemlemorzsára, egy tojásra, öt evőkanál tejre, valamint sóra és borsra.

Az alapanyagok elkeverése után javasolt a gombócokat két óráig a hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek, majd mehetnek a serpenyőbe, ahol olajban barnára sütjük őket. Ha ez megvan, 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt elkészülnek az előzetesen letakart golyók.

A barnamártás receptje sem bonyolult. Itt némi olajra, 40 gramm vajra, ugyanennyi lisztre, 150-150 ml zöldségleves- és marhahúsleves alaplére, 1,5 deci főzőtejszínre, két teáskanál szójaszószra és egy teáskanál dijoni mustárra van szükség.

A vajat egy edényben fel kell olvasztani, majd a liszt kétperces pirítását követően sorban jöhetnek az alapanyagok, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik a massza.

Fény derült az IKEA legfinomabb titkára 2

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!