A koronavírus-járvány miatt világszerte szinte teljesen leállt a hagyományos sportélet, és előtérbe kerültek az olyan tevékenységek, melyeket otthon, a négy fal között is lehet gyakorolni. Az e-sport nagyot profitált a jelenlegi helyzetből, de a kocsmasportok királya, a darts legjobbjainak küzdelme is folytatódik.

A profi dartsosokat tömörítő szervezet, a PDC megszervezte a Home Tour nevű szériát, ahol a legjobbak otthonukban dobálva mérkőzhetnek meg egymással. A részvételhez mindössze egy dartstábla, három nyíl és egy jó internetkapcsolat szükséges: a meccseket már a sportcsatornák is közvetítik.

Az otthoni bajnokság egyik első emlékezetes eseménye már meg is történt a Gerwyn Price-Luke Woodhouse meccsen. A fordulatokkal teli összecsapáson megszületett az első otthon dobott kilencnyilas leg, melyet Woodhouse dobott.

A bajnokságon egyébként nem tudott minden profi elindulni: a kétszeres világbajnok Gary Anderson a rossz internetkapcsolata miatt kényszerült visszalépésre. “Nem vagyok meglepve, néha még az is nehézséget okoz, hogy online befizessem a számláimat. Bosszantó” – árulta el a Repülő Skót becenévre hallgató játékos.

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!