80 ezer embert vártak volna a szervezők a nevadai Black Rock sivatagba, ahol a bulizók minden évben benépesítik a világ legnagyobb ideiglenes városát, mely a Burning Man nevű fesztiválnak is otthont ad. Az idei eseményt augusztus 30. és szeptember 7. között tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt sok más rendezvény mellett ezt is elhalasztották.

Online rendezik meg a világ egyik leglátványosabb fesztiválját 1

A képre kattintva galéria nyílik

A fesztivál rendezői azonban úgy döntöttek, hogy a sivatagi partizás helyett a képernyők elé invitálják a különleges fesztivál közösségét. A virtuális Burning Man ugyanúgy fizetős lesz, mintha Nevadában rendeznék meg, a szervezők pedig abban bíznak, hogy akár százezren is fizetnek majd a nem mindennapi buliért.

Online rendezik meg a világ egyik leglátványosabb fesztiválját 2

Black Rock City, a sivatagban minden évben felépülő ideiglenes város

A Burning Man méretét jól mutatja, hogy Nevada állam évente 60 millió dollárt keres a fesztiválon. Mégsem erről vált világhírűvé Black Rock City, hanem az egyhetes őrület mentalitásáról. A fesztivál egész területén ugyanis tiltott a pénz használata, valaha ugyanis a fogyasztói társadalmat elutasító réteg kereste itt a szórakozást. Maga a név pedig egy hagyománnyá váló eseményhez köthető: az ideiglenes város közepén minden évben felállítanak egy hatalmas szobrot, melyet lángra gyújtanak.

Online rendezik meg a világ egyik leglátványosabb fesztiválját 3

Ez a templom lett volna az idei fesztivál főépülete

Online rendezik meg a világ egyik leglátványosabb fesztiválját 4

Az Égő Ember