A koronavírus-járvány következtében gyakorlatilag minden autósportos eseményt elhalasztottak vagy töröltek. A versenyzőknek azért sikerült lekötniük magukat, a legtöbben szimulátor mögé ültek, és virtuálisan pótolják a kimaradó kilométereket.

Így tett az IMSA-ban, az amerikai sportautó-bajnokságban versenyző Jordan Taylor is, aki egy komoly, a legtöbb mozgást közel élethűen utánzó szimulátorra is beruházott a bezártság idejére. A pilóta nemrégiben számos versenyzőtársával együtt nemrégiben a régi monzai oválpályán versenyzett egy NASCAR-autóval, ahol balesetezett.

A játékban 346 km/órás sebességgel ütköző Taylor arra azonban nem számított, hogy a baleset miatt a mozgó szimulátora is megadja magát: az erőhatásoktól a szerkezet egyik alkatrésze megadta magát, majd egy az egyben oldalra borult, benne a pilótával.

a videó a hirdetés után indul

Magán a monzai versenyen más érdekességek is történtek. A NASCAR-ban szereplő Chip Ganassi Racing csapata kirúgta pilótáját, Kyle Larsont, mert rasszista jelzőt használt egyik versenytársára a virtuális futam során. A 27 éves versenyző éppen a mikrofonját tesztelte, amikor elhangzott egy, a színesbőrűekre nézve sértő kifejezés. A hat futamgyőzelemmel rendelkező pilótát a NASCAR vezetése azonnali hatállyal eltiltotta és érzékenyítő tréningre küldte, személyes szponzorai pedig felbontották szerződését.