Az újság a francia liga (LFP) egyik hivatalos dokumentumára hivatkozva írt kedden arról, hogy inkább a június 17-i folytatásnak van realitása. A francia bajnokságot márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány terjedése miatt, Emmanuel Macron elnök pedig hétfőn május 11-ig meghosszabbította a szigorító rendelkezéseket az országban.

Ligue 1

A L’Équipe szerint ha június 17-én folytatódhat a pontvadászat, akkor háromnaponta kell mérkőzéseket játszaniuk a csapatoknak ahhoz, hogy július 25-ig befejezzék a bajnokságot, és augusztus 2-ig le lehessen bonyolítani a kiesésről és feljutásról döntő párharcokat. A sportnapilap szerint a következő idény rajtját az LFP vezetősége két héttel, augusztus 23-ig csúsztatná, de ezt még a Francia Labdarúgó Szövetségnek (FFF) jóvá kell hagynia.

A Francia Kupa döntőjét, a Paris Saint-Germain és a Saint-Étienne összecsapását június 27-re tervezik, míg a Ligakupa fináléját, melyen a PSG az Olympique Lyonnal találkozik, július 11-én rendeznék meg.

Serie A

Olaszországban is tervezik a foci jövőjét, a labdarúgó-bajnokság első osztályának mérkőzéseit május végétől tervezik újraindítani, nézők nélkül.  “Reményeink szerint május elején elvégezhetjük a tesztelést a játékosokon annak érdekében, hogy negatív eredményt követően a csapatoknál újra elkezdődhessenek az edzések” – mondta az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Gabriele Gravina. Hozzátette: mivel nincs határidőhöz kötve a bajnokság befejezése, elképzelhetőnek tartja a nyári mérkőzéseket.

Az olaszok eltökélt szándéka, hogy befejezzék a bajnokságot, amelyből 12 teljes forduló van még hátra. A bajnokság folytatása és befejezése ellen már több klub tiltakozott, a Brescia pedig kategorikusan kijelentette, hogy semmiképp nem hajlandó pályára lépni.

Premier League 

 Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) semleges helyszíneken, konkrétan a Wembley Stadionban és a St. George’s Parkban rendezné a Premier League mérkőzéseit a szezon folytatásában a The Times című napilap értesülése szerint. A londoni arénában egy napon több mérkőzést is játszhatnának, valószínűleg nézők nélkül. A St. George’s Parkban lévő Nemzeti Futballközpont előnye, hogy 228 szobás szálloda tartozik hozzá, és 13 pályája van, vagyis ott a csapatok felkészülése is megvalósítható lenne. Az angol élvonal március 13. óta szünetel, és egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódhat.

La Liga

A spanyol labdarúgóliga vezetősége kijelentette, bármiféle folytatásról csak az egészségügyi hatóságok engedélye után születhet döntés. A Real Sociedad vezetése vasárnap megtiltotta a játékosoknak, hogy kiscsoportos edzéseken vegyenek részt, noha az eredeti terv ez volt. Közölték, a labdarúgóknak továbbra is egyedül, otthonukban kell megfelelő formában tartaniuk magukat.