158 láb (48 méter) hosszan nyúlik el a Morning Glory, a luxusvitorlás, mely jelenleg a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi tulajdonában van. Vélhetően azonban nem sokáig áll fenn ez a helyzet, ugyanis a mai napig aktív 83 éves politikus 11 millió dollárért (3,56 milliárd forintért) cserébe másra bízná a hajót.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 1

A képre kattintva galéria nyílik

Az olasz kezek által épített jármű egyébként nem egy mai darab: még 1985-ben vette 7,2 millió dollárért, mai értéken nagyjából 5,6 milliárd forintért Rupert Murdoch médiamágnás, aki ma a Fox-birodalom egyik vezetője. Berlusconi az ausztrál-amerikai üzletembertől 1999-ben, első kormányzása után vette meg a hajót.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 2

A luxusvitorlás csúcssebessége közel 27 kilométer/óra, de egy ilyen hajón nem is a száguldás a lényeg. Új tulajdonosa 10 csomós (18,5 km/órás) tempó mellett akár 4900 tengeri mérföldet is megtehet, miközben a tűz látványát élvezheti a vízen: egy márványkandalló gondoskodik a fedélzet melegéről és hangulatáról.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 3

A hajón egyidejűleg 7-8 vendég szállásolható el kényelmesen, akik például a kültéri ebédlőasztal mellett gyönyörködhetnek a kék tengerben, de a belső tér bőrfoteleiben is megpihenhetnek, ha úgy tartja kedvük. Könnyen megeshet, hogy épp oda helyezik le hátsójukat, ahol korábban II. Erzsébet vagy fia, Károly herceg is leült, amikor a vitorláson jártak.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 4

Forrás: luxurylaunches.com
Kapcsolódó címkék: hajó jacht Luxus Silvio Berlusconi vitorlás