158 láb (48 méter) hosszan nyúlik el a Morning Glory, a luxusvitorlás, mely jelenleg a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi tulajdonában van. Vélhetően azonban nem sokáig áll fenn ez a helyzet, ugyanis a mai napig aktív 83 éves politikus 11 millió dollárért (3,56 milliárd forintért) cserébe másra bízná a hajót.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 1
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 2

Eladó Berlusconi luxusvitorlása

Eladó Berlusconi luxusvitorlása

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 12
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 13
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 14
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 15
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 16
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 17
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 18
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 19
Eladó Berlusconi luxusvitorlása 20
Fotó megosztása:

Az olasz kezek által épített jármű egyébként nem egy mai darab: még 1985-ben vette 7,2 millió dollárért, mai értéken nagyjából 5,6 milliárd forintért Rupert Murdoch médiamágnás, aki ma a Fox-birodalom egyik vezetője. Berlusconi az ausztrál-amerikai üzletembertől 1999-ben, első kormányzása után vette meg a hajót.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 21

A luxusvitorlás csúcssebessége közel 27 kilométer/óra, de egy ilyen hajón nem is a száguldás a lényeg. Új tulajdonosa 10 csomós (18,5 km/órás) tempó mellett akár 4900 tengeri mérföldet is megtehet, miközben a tűz látványát élvezheti a vízen: egy márványkandalló gondoskodik a fedélzet melegéről és hangulatáról.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 22

A hajón egyidejűleg 7-8 vendég szállásolható el kényelmesen, akik például a kültéri ebédlőasztal mellett gyönyörködhetnek a kék tengerben, de a belső tér bőrfoteleiben is megpihenhetnek, ha úgy tartja kedvük. Könnyen megeshet, hogy épp oda helyezik le hátsójukat, ahol korábban II. Erzsébet vagy fia, Károly herceg is leült, amikor a vitorláson jártak.

Eladó Berlusconi luxusvitorlása 23