A fotókon látható Antonov An-124 Ruszlan a domogyedovói nemzetközi repülőtéren szállt le egy kis fertőtlenítésre, miután orvosi maszkokat és egyéb védőfelszereléseket szállítottak vele az olaszországi Milánóba.

A képek azt mutatják be, ahogy az orosz takarítóvállalat, a SkyClean teljes fertőtlenítést végez az An-124-es repülőgépen.

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 1

Az Antonov 124 a kijevi Antonov tervezőirodában az 1970-es évek második felében Viktor Tolmacsov főkonstruktőr irányításával kifejlesztett teljesen fémépítésű, félhéjszerkezetű, felsőszárnyas elrendezésű, behúzható futóművel rendelkező, kétáramú gázturbinás sugárhajtóművel, hermetikusan zárható kabinnal és nem hermetikus tehertérrel rendelkező, merevszárnyú teherszállító repülőgéptípus.

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 2

1982–től az uljanovszki Aviasztar repülőgépgyár 56 db gépet gyártott, Ukrajnában még ma is gurulnak ki a hangárból kész An-124-esek.

Gyártása korszerűnek nevezhető, sok kompozit anyagot használnak fel építésekor. A 100-as verzió szerkezetének és hajtóműveinek élettartama jelentősen megnövekedett. A sárkányszerkezet élettartamát az eredeti 7500 óráról 12 000 órára hosszabbodott, a 2000 óta gyártottaké már 24 000 repült óra, az An–124–100M–150 altípusé már 40 000. Az eredeti hajtóművek 1250 üzemórás élettartamát is sikerült jelentős módosításokkal 24 000 órára növelni. Kijevben az Aviant vállalatnál még ma is gyártják igen kis ütemben az ukrán légierőnek és civil légitársaságoknak. Az Aviant 2004-ig 19 db-ot gyártott a típusból.

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 3

A repülőgép szerkezete nem teljesen hermetizált, teljesen csak a pilótafülke és egy kiegészítő utastér, a raktér csak 1/4 atm.-val. Ez azt jelenti, hogy élőlények nem tartózkodhatnak a tehertérben 4000 m feletti repülések esetén.

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 4

Láttad már, hogy Kínában milyen módszerrel fertőtlenítették a városokat? Az alábbi cikkünkben megnézheted azt is.

Itt pedig további képeket láthatsz az Antonov fertőtlenítéséről:

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 6

 

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 7

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 8

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 9

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 10

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 11

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 12

Így fertőtlenítik a világ egyik legnagyobb civil repülőgépét 13