Világunk egyik legfontosabb eszköze a pénz. Legyen akár kézzel fogható vagy megfoghatatlan, ez az eszköz már a civilizáció kezdetétől velünk van, változatos formában. Egy jó ideje már fémből készült érmék, papírból készült bankjegyek és műanyaglapok formájában találkozunk vele leggyakrabban. Vannak szerencsésebb emberek, akiknek sok van belőle, míg másoknak kevesebb.

Az előbbi kategóriába tartozik Cristiano Ronaldo, a Juventus futballistája is, aki a napokban vagyonával élsportolóként átlépte az egymilliárd dolláros küszöböt. Az ilyen hírek hallatán az ember első gondolata az, hogy ez forintban mennyit is ér. Aktuális árfolyamon ez az összeg 330,2 milliárd forint – ezzel a vagyonnal a portugál a harmadik leggazdagabb magyar is lehetne.

Mire lehet költeni 330,2 milliárd forintot? Szinte elképzelhetetlenül nagy összeg ez, figyelembe véve azt, hogy sokan már az ötöslottó telitalálatának gondolatától is elszédülnek. Pedig az csak az apró Ronaldo vagyonához képest: nemrégiben megnyert 6,431 milliárd forintos főnyereményt 52-szer kellene valakinek elvinnie, hogy egy szinten legyen a portugállal a vagyont tekintve.

Válaszoljuk meg az előbb feltett kérdést! Először a rekordok könyvébe illő, szinte csak matekpéldákban szereplő őrültségeket vesszük sorra. A címben említett lehetőség mellett vehetünk például közel 944 millió vonaljegyet Budapesten, 508 millió sajtos-tejfölös lángost a Balaton partján, 3,3 milliárd tekercs jó minőségű WC-papírt vagy 47 168 darab Suzuki Vitarát.

Bízunk benne, hogy akinek ennyi vagyona van, az azért észszerűbb módon költi azt el. A nagy autógyűjtő hírében álló Ronaldo is így tett. Garázsában a világ legdrágább autója mellett többek között egy Mercedes-Benz GLE Coupé 63 AMG és egy Ferrari F12 tdf is áll, de ezek mellett is maradt pénze arra, hogy 2019 utolsó napjaiban villantson egy luxusórát.

Portugáliai otthona sem szerény: az olasz bajnokság lefújása után visszaköltözött ismeretlen értékű, de a képeket elnézve biztosan drága madeirai luxusvillájába családjával együtt. Biztosra vehetjük, hogy az anyagiak miatt a jövőben sem kell aggódnia, akkor sem, ha hirtelen úgy döntene, hogy szögre akasztja a stoplist.

Cristiano Ronaldo 1,5 millió doboz Kőbányaival mulathat 3Cristiano Ronaldo 1,5 millió doboz Kőbányaival mulathat 4Cristiano Ronaldo 1,5 millió doboz Kőbányaival mulathat 5