Capri szépségét aligha kell bemutatni bárkinek: a Nápoly melletti kis sziget környéke az álomnyaralások népszerű célpontja, itt mindig süt a nap, a tenger pedig a legszebb kék színekben pompázik. Jól tudták ezt már az ókori népek is, a római császárok is szívesen vonultak el ide pihenni.

A sziget életébe változást hoz a tény, hogy eladó az itt található egyik talán legismertebb ingatlan, a Villa Bismarck, melynek története az 1700-as évekig nyúlik vissza. Az ókori romokra épült nyaraló Mona von Bismarck amerikai előkelőségről kapta a nevét, akit 1933-ban a világ legjobban öltözött nőjének választottak.

Eladó a villa, ahol Kennedy és Churchill is lógatta a lábát 2

A hölgy kilenc háló- és tíz fürdőszobás villájában az idők során számos híresség megfordult, a világ vezetőitől kezdve színészeken, művészeken és írókon át arisztokratákig egymásnak adta a kilincset mindenki, aki számít. Leghíresebb vendégei közé tartozott Benito Mussolini, a Kennedy-család számos tagja és Winston Churchill is.

Eladó a villa, ahol Kennedy és Churchill is lógatta a lábát 3

Az 1000 négyzetméteres villa a Sotheby’s becslése szerint 24 millió eurót (8,68 milliárd forintot) ér, és új gazdát keres. Vevője két teraszról is megcsodálhatja a Tirrén-tenger szépségét, saját kikötőjéből pedig bármikor ki is hajózhat, ha úgy tartja kedve. Hűvös időben, amikor a tenger már nem alkalmas a fürdőzésre, egy, a sziklákba faragott jakuzziban folytatódhat a vizes szórakozás.

Eladó a villa, ahol Kennedy és Churchill is lógatta a lábát 4