A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet közepette egy youtuber megtalálta a megoldást arra, hogy virtuálisan mozduljunk ki otthonról. PippenFTS a Minecraft nevű videojátékban megépítette a Földet egy mod segítségével. Itt most nem egy méretarányos változatról van szó: a bolygó a karakterekhez képest tényleg akkora, mint a valóságban.

A mesterséges intelligencia a Google és más cégek térképszolgáltatásai alapján készítette el a kocka alakú blokkokból felépülő bolygót, néhány kisebb-nagyobb hibával. Ezek javítása folyamatban van a videós állítása szerint, aki nem végzett még a projekttel.

A bolygó ugyanis jelenleg lakatlan, semmilyen emberi lenyomat nem található rajta. Egyetlen város, épület, illetve mesterséges létesítmény sem épült meg a pixelbolygón, így például a dubaji, mesterségesen létrehozott, pálmafa alakú szigetek sem, de az egyiptomi piramisok helyén is csak agyagdombok állnak.

A videós elmondása szerint szeretné, ha még élete során megépülne a Föld, és a jelenleg üres bolygó “benépesülne”. Ehhez a világ összes Minecraft-játékosának a segítségét kéri. Ő már meg is kezdte az építkezést otthonában, Seattle-ben, és erre buzdít mindenki mást is.