Az angliai Buxton kisvárosa mellett található a helyiek által csak Kék lagúnának hívott tavacska. Vize kristálytiszta, melynek titka a lúgossága: pH értéke 11,3, ami azt jelenti, hogy kis túlzással akár hipóként is használhatnánk a tavat, ezért fürdeni benne életveszélyes és tilos.

A látvány sokakat a környékre csábít, rengeteg fotó készül a helyszínen, melyek csak úgy vonzzák a lájkokat Instagramon. Ez nincs másképp ilyenkor sem, amikor a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt az Egyesült Királyságban is arra kérnek mindenkit, hogy maradjon otthon.

Hogy a tavat tényleg ne látogassa senki, a rendőrök nem mindennapi megelőző intézkedéseket tettek: fekete festéket öntöttek a kristálytiszta vízbe, ezzel elrontva a gyönyörű látványt, és az esetlegesen itt készülő fotókat.

Szándékosan tették tönkre a rendőrök a turistalátványosságot 1

Szándékosan tették tönkre a rendőrök a turistalátványosságot 2

A rendőrség egyébként nem először feketíti be az egykori bánya helyén található – és emiatt lúgossá váló – tavat. Korábban a helyi szerveknek a fürdőzőkkel gyűlt meg a bajuk, akiket nem zavart, hogy a saját életüket veszélyeztetik a lúgos vízben.

Szándékosan tették tönkre a rendőrök a turistalátványosságot 3