Az IHeart Living Room Concert for America fellépői között volt Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes és Sam Smith is. Az egyórás műsort a Fox televízió közvetítette reklámok nélkül. Az adással nemcsak a járvány miatt megviselt közönséget akarták szórakoztatni, hanem a betegség elleni küzdelem élvonalában dolgozók számára gyűjtöttek adományokat, és egyúttal az alapos kézmosás és a távolságtartás fontosságára is felhívták a figyelmet.

“Orvosok, ápolók és tudósok dolgoznak az élvonalban. Élő bizonyítékul arra, hogy a legtöbb szuperhős nem visel köpenyt. Reméljük, hogy ez a kis szórakoztatás felderítheti és táplálhatja a lelketeket” – mondta Elton John, a közvetítés házigazdájaként.

A fellépők, köztük Ellen DeGeneres humorista, színész, az R&B énekes Lizzo és a countryzenész Tim McGraw telefonjukon, otthoni kamerájukkal vagy online platformokkal közvetítették műsorszámukat. Az előadások között ápolók, orvosok, eladók, az alapellátásban dolgozók rövid személyes történeteit játszották be, akik megosztották tapasztalataikat a harmadik hete otthon élő Amerikáról.

A rádióállomásokon is sugárzott koncerten az ételbankokkal kapcsolatban álló Feeding America alapítvány és egy gyermekmentő alapítvány számára gyűjtöttek pénzt. Bár még nincs hír a teljes bevételről, az első tíz percben már több mint egymillió dollár (323 millió forint) gyűlt össze a Procter & Gamble félmilliós adományából, amit a Fox televízió ugyanannyival egészített ki.

Lady Gaga, aki rózsaszín melegítőben és kapucnis pulcsiban jelentkezett be, részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket veszítették el a járvány miatt, vagy elvesztették a munkájukat. Alicia Keys a Rise Up című számot énekelte, Dave Grohl a My Herót, Billie Joe Armstrong pedig a Boulevard of Broken Dreams akusztikus verzióját adta elő.

“Ha majd kijutunk ebből a szörnyűségből, remélem kedvesebbek leszünk egymáshoz és tisztességesebbek egymással” – üzente Elton John a közönségnek.