A koronavírus-járvány miatt rengeteg vállalkozás küzd a túléléséért. A legrosszabb helyzetbe a turizmusban és a vendéglátóiparban dolgozók kerültek: az ágazatok szereplői próbálnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ez egyeseknek igen jól sikerült is.

A vírus számos ügyes kezű konyhaművészt is megihletett a világon, akik a COVID-19 által inspirálva több fogásra való, különféle összetételű és kinézetű ételt megalkottak. Ha rendeznénk ezekből egy koronavírus-vacsorát, a főétel mindenféleképpen a zöldes színű koronaburger lehetne. Egy vietnámi étterem szakácsa alkotta meg a tüskés buciból készült szendvicset, amiből napi ötvenet is elvisznek a vásárlók.

Már rengeteg ételt ihletett meg a koronavírus 2

Franciaországban egy cukrász csokiból alkotta meg a koronavírus mikroszkopikus képének csokiváltozatát. A feketére festett édesség külső részét pirosra színezett mandulák díszítik. A készítő Jean-François Pré állítása szerint egy kis humort akart a jelenlegi helyzetbe csempészni portékájával.

Már rengeteg ételt ihletett meg a koronavírus 3

Eközben egy Németországban található cukrászdában kétféle koronavírus ihlette desszertből is választhatunk. A kevésbé édesszájúaknak a maszk mögé bújó kekszarcokat javasolja a dortmundi Schuerener Backparadies, míg a nagyobb étkűek kaphatnak egy tekercs WC papír-tortát is. Miután utóbbiból naponta 200 gurigával visznek a vásárlók, a tulajdonos szerint nem kell bezárniuk. “Meg vannak őrülve értük” – mondta Tim Kortuem.

Már rengeteg ételt ihletett meg a koronavírus 4Már rengeteg ételt ihletett meg a koronavírus 5