Ahogy számos más európai országban, Svájcban is komoly korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt. A csütörtök déli adatok szerint hivatalosan 10714-en betegedtek meg az alpesi országban, és ez a szám egyelőre csak nő. A turizmus – mint mindenhol a Földön – itt is szinte teljesen megszűnt, de egy hotel mégis bevételt teremtett még ezekben az időkben is.

Luxuskaranténokat nyit egy svájci hotellánc 1

A Le Bijou Hotel & Resort szállodáiban luxuskaranténokat alakítottak ki, a vendégek pedig exkluzív koronavírus-csomagokat rendelhetnek. Az alapellátáson kívül orvosi ellátást is kapnak a szolgáltatást igénybe vevők, köztük vírusteszttel. Az interakciót a hotel személyzete és a vendégek között a minimálisra csökkentették, és ha valaki rosszul érezné magát, szobájából közvetlen kapcsolatot létesíthet egy magánklinikával anélkül, hogy bárkivel érintkezne.

Luxuskaranténokat nyit egy svájci hotellánc 2

A szolgáltatás a szállodalánc bázeli, berni, genfi, luzerni, zugi és zürichi hoteleiben elérhető. A koronavírustesztek 160 ezer forintnak megfelelő frankba kerülnek, de igény szerint akár éjjel-nappali nővérszolgálatot is igénybe lehet venni másfél millió forintnak megfelelő összegért.

Luxuskaranténokat nyit egy svájci hotellánc 3

A lánc vezérigazgatója és társalapítója szerint a luxuskaranténok ötlete bevált. “Március elején a bevételek jelentősen visszaestek, erre reagálnunk kellett. Kezdetben csak két foglalásunk volt naponta, mára azonban ez 4-5-6-ra nőtt, és mindezt csak egy hete, tíz nappal ezelőtt kezdtük” – árulta el Alexander Hübner.