Az új generációs űreszközt a tervek szerint április közepén-végén indítják útnak a dél-kínai Hajnan tartományból a kelet-ázsiai ország legnagyobb hordozórakétája, a Hosszú Menetelés-5B segítségével, amelynek ez lesz első útja.

A tesztelésre váró űrhajó nagyobb, mint a jelenleg használt Sencsou és újrahasználható is lesz. A Kínai Űrtechnológiai Akadémia munkatársa és egyben az űrhajó egyik tervezője, Jang Csing szerint az áprilisi próbarepüléskor az emberszállításra alkalmas új űrhajóhoz kötődő olyan technológiákat fognak tesztelni, mint a légkörbe való újrabelépés irányítása és a hővédelem.

A szakember hozzátette, a mostani misszió fogja lefektetni az alapokat a jövőbeli kínai űrállomás asztronautáinak szállításához. A 8,8 méter hosszú űrhajó hat asztronauta szállítására lesz alkalmas, túlszárnyalva a legfeljebb háromfős személyzetre tervezett Sencsout. Kína 2022 körülre tervezi egy több modulos, lakható űrállomása üzembe helyezését. A kelet-ázsiai ország kiemelten kezeli az űrkutatás fejlesztését az elmúlt években, hogy Oroszországhoz és az Egyesült Államokhoz felzárkózva az űrhatalmak közé kerüljön 2030-ra.