A UPS csomagküldő szolgálat – hasonlóan a többi vetélytársához – azon dolgozik, hogy a jövőben emberi beavatkozás nélkül juttassák célba a küldeményeket. 2019 júliusában fontos lépést tettek meg ezen a téren, ugyanis engedélyt kaptak az Egyesült Államokban arra, hogy korlátozások nélkül reptethessék drónjaikat.

A vállalat ezzel fontos lépést tett járműflottájának átalakítása felé, ám hiába hárultak el a jogi akadályok, a technikai háttér nem volt adott. Ám a UPS összefogott a német Wingcopter nevű céggel, akik a terület egyik úttörőjének számítanak: drónjaik szinte bármilyen terepen képesek a függőleges fel- és leszállásra, sebességük pedig elérheti a 240 kilométer/órát is.

a videó a hirdetés után indul

A hangzatos adatok sora itt még nem áll meg: a Wingcopter drónjainak hatótávolsága 120 kilométer, és képes egy helyben repkedni akár 70 kilométer/órás széllökések közepette is. A német vállalat gépeivel vittek már inzulint egy nehezen megközelíthető, Északi-tengeren fekvő szigetre, de az óceániai Vanuatuba is szállítottak gyógyszereket. Nem csoda, hogy egy másik nagy csomagküldő, a DHL már korábban partneri kapcsolatra lépett a dróngyártóval.

a videó a hirdetés után indul

A bejelentésre néhány látványtervet is közzétettek a felek. A közeljövőben az ég felé pillantva ehhez hasonló repülőalkalmatosságokat kell keresnie a csomagjukat váró amerikaiaknak.

Így nézhetnek ki a jövő csomagszállító drónjai 1Így nézhetnek ki a jövő csomagszállító drónjai 2Így nézhetnek ki a jövő csomagszállító drónjai 3