A France Football időről időre összeállítja a legjobban kereső focisták listáját. A párizsi magazin becsült összegeken alapuló lajstromának első helyét a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona argentin sztárja, Lionel Messi (nyitóképen) foglalja el 131 millió euróval, átszámítva 46,2 milliárd forinttal. Ez a summa a játékos idénybeli bruttó fizetéséből, meccsprémiumokból és reklámbevételekből tevődik össze.

Játék nélkül is milliókat keresnek a legjobb focisták 1

Cristiano Ronaldo

Messi mögött az örök vetélytárs Cristiano Ronaldo, a Juventus csillaga következik 118 millió euróval (41,6 milliárd forinttal). A 2016-os Európa-bajnok portugál válogatott egy másik listában mindenkit lekörözött: az egész világot tekintve ő az Instagram királya, elsőként ő lépte át a 200 millió követőt, ráadásul egyetlen posztjával annyi pénzt keres, amennyit a legtöbb ember életében nem lát.

A harmadik legmagasabb jövedelmű futballista a Paris Saint-Germain brazil kiválósága, Neymar, akinek bevétele a France Football szerint 95 millió euró (33,4 milliárd forint). A triótól jócskán lemaradva Messi francia csapattársa, Antoine Griezmann a negyedik 38,5 millióval (13,6 milliárd forinttal).

A legjobban fizetett edzők listáját az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone vezeti 40,5 millió euróval (14,3 milliárd forinttal), őt az olasz Antonio Conte (Internazionale) 30, a spanyol Josep Guardiola (Manchester City) pedig 27,5 millió euróval (10,6, illetve 9,6 milliárd forint) követi.