A koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében minden országban azt javasolják az embereknek, hogy maradjanak otthon. Persze vannak olyan helyzetek, amikor kénytelenek vagyunk kilépni a lakás ajtaján, ilyen például a bevásárlás elintézése is.

Egy francia férfi azonban ezt a problémát áthidalta egy drón segítségével. Johan Alberic szomszédja, Jeremy Toman segítségére sietett, aki nem akarta elhagyni otthonát, viszont jólesett volna neki egy zacskó chips. A drónos szomszédnak éppen volt otthon, így kis kvadrokopterére rácsíptette a megkezdett csomagot, és elreptette barátjának.

Egy másik drónpilóta Cipruson döntött úgy, hogy munkára fogja a kis gépet. Kutyája pórázát hozzáerősítette a távirányítós géphez, majd “elvitte sétálni”. Ezzel a módszerrel azért ne próbálkozzanak azok, akiknek nagyobb kutyájuk van.

A különféle távolról irányítható repülő eszközöket egyébként hivatalos szervek is bevetették már. Spanyolországban például így figyelmeztették a lakosságot arra, hogy maradjanak otthon, míg Kínában többek között a nyitóképen látható szerkezettel fertőtlenítették az utcákat.