A koronavírus egyre gyorsuló ütemben terjed a világban, a fertőzés miatt hozott kormányzati döntések olyan területeket, USA-beli államokat is utolértek, ahol legális a marihuánakereskedelem. 

Itt az otthonmaradás miatt az emberek ezerrel vásárolják a vécépapírt, az élelmiszert, a kézfertőtlenítőt és a füvet is. 

Főleg a házhoz szállítás pörgött fel, az emberek otthon ülnek, unatkoznak, és rendelnek pár spanglit. A Glass House Group elnöke, Kyle Kazan két Toyota Priust vett, hogy bővítse a szállítási flottát, és most még három vásárlását tervezi. 

Megugrott a marihuánakereslet a koronavírus miatt 1

“Őrület. A cannabis most a jó biznisz, esztelenül pörög” – mondta Kazan a sajtónak. A teljes eladás harminc százalékkal nőtt egy másik cégnél, és a marihuánát árusító üzletek is bevezették az “idősek órái” szolgáltatást, vagyis minden nap van egy időablak, amikor kizárólag a veszélyeztetett, idősebb korosztályt várják.

Az Oaklandben üzemelő Ganja Goddess is hasonló üzleti felívelésről számolt be. “A múlt hét végén bedurrant a biznisz, megháromszorozódottak az eladásaink, mindenki túlórázik. Alapvetően úgy gondolom, sokan félnek attól, hogy a jövőben nem tudnak majd vásárolni, ezért felhalmoznak. Sokan otthon maradnak, és marihuánás rágcsával nézik a Netflixet” – nyilatkozta Zachary Pitts tulajdonos. 

Az üzletvezetők természetesen félnek attól, hogy a helyzet romlásával az ágazat is nem létfontosságú besorolást kap, és ezért kötelező bezárás várhat rájuk. Mindenesetre a cannabistermesztők egyesületének vezetője levélben kérte Kalifornia kormányzóját, hogy őket kímélje meg, mert a bezárás csak az ellenőrizetlen hatóanyag-tartalmú, illegális árusítás előretörését okozza majd.