Veszélyhelyzetben az ipari termelést a cél szolgálatába állíthatja az adott kormány, de gyakran erre nincs is szükség, a cégek maguk lépnek. Katasztrófák esetén, ahol víz kell, ott a sörgyártók vizet palackoznak, amikor pedig kézfertőtlenítőre van szükség, akkor az alkohollal foglalkozó vállalkozásokon a sor.

Mivel a valós igény, a pánikvásárlás és a spekuláns gyűjtögetők rohamai leterhelik a meglévő gyártási kapacitást, minden felajánlás jól jön a fertőtlenítők terén.

Az Absolut Vodka már felajánlotta segítségét. Paula Eriksson, a márka stockholmi kommunikációs menedzsere egy twittben jelentette be, hogy a vállalat “kész örömmel segítséget nyújtani” a kézfertőtlenítő gyártásban. “Le tudjuk szállítani magát az alkoholt, ha a fogadó hatóságok segítenek a többiben” – áll az üzenetben. “Az Absolut szeretne hozzájárulni a kézfertőtlenítő-gyártáshoz.”

Finwire hírügynökség információi szerint az Absolut Vodka saját használatra már készített kézfertőtlenítőt, sőt, korábban a sertésinfluenza idején is gyártott a vállalat higiéniás termékeket. Később Eriksson arról írt oldalára, hogy felvették a kapcsolatot egészségügyi tárcával és a védelmi minisztérium alá tartozó svéd polgári készenléti ügynökséggel, teszi hozzá a Drinks Business.

Amerikából is hasonló hírek szivárognak. Az atlantai Old Fourth Distillery elkezdte saját maga gyártani a kézfertőtlenítőt, és ingyen osztják bárkinek, akinek szüksége van rá. Instagram-posztjuk szerint a “termék” 95 százalék etil-alkohol és aloe vera gél keveréke. 

Annyira sikeres volt az akció, hogy rövid idő alatt elkapkodták a palackokat, így a gyártó már csak egészségügyi dolgozóknak készíti a kézfertőtlenítőt.

Amit viszont nagyon fontos megjegyezni, hogy az élelmiszerboltban kapható alkoholos italok nem alkalmasak saját kézfertőtlenítő otthoni gyártására!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Old Fourth Distillery (@oldfourthdistillery) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2020, időpont: 9:04 (PDT időzóna szerint)

www://24.hu/belfold/2020/02/27/koronavirus-tunetek-megelozes/