A tél beköszöntével a szaúd-arábiai királyi család egyik tagja, Turki bin Mohamed bin Fahd al-Szaúd herceg úgy döntött, hogy elviszi karbantartani 78 millió dolláros (24 milliárd forintos) luxusjachtját. Az athéni kikötőben azonban nem ment minden rendben, ugyanis a Nourah of Riyad (Rijád fénye) nevű hajó félig a víz alá került.

Javítás közben felborult a szaúdi herceg luxusjachtja 1

A 230 láb (70 méter) hosszú jacht kiemelés közben borult a vízbe március 8-án. Mivel az incidens közel volt a parthoz, a hajó felső része is károsodott, ráadásul egy, a partra korábban kiemelt turistahajó is megsérült a furcsa balesetben. Szerencsére egyetlen embernek sem esett baja az incidens során.

A jacht még 2008-ban készült Törökországban. Két, egyenként 3150 lóerős Caterpillar dízelmotorja ellenére nem lehet száguldózni a Rijád fényével, a hajó csúcssebessége 19 csomó, ami 35 kilométer/órás sebességnek felel meg. Persze egy ilyen hajón nem a gyors haladás a lényeg: a jachton 22 fő szállásolható el kényelmesen, miközben 18 fős legénység látja el a felmerülő feladatokat.

A többek között moziteremmel és jakuzzival is felszerelt hajón a herceg szerencséjére volt biztosítás, így a javítás költségei kevésbé fogják megterhelni a szaúdi királyi család egyébként sem szerény kasszáját.