Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az apróházak. A hagyományos épületeknél kisebb ingatlanok egyik közös jellemzője a minimalizmus, kívül és belül is sokkal letisztultabb a formavilág, mint a megszokott lakóházaknak. A legtöbb ilyen ház környezetbarát módon készül, ráadásul fenntartásuk is jóval egyszerűbb a kisebb méret miatt, mégis kényelmesen élhetnek benne fiatalok és idősebbek egyaránt.

Számos építőipari cég elkészítette már saját apróházait, így választási lehetősége is van azoknak, akik ilyenben képzelik el a jövőjüket. Persze a lehetőségeket a pénztárca tartalma is befolyásolja, de számos izgalmas opció közül lehet szemezgetni.

Kartonpapírból készült ez az úszó miniház 1

Az egyik a több díjat is bezsebelő Wikkelhouse. A holland Fiction Factory cég házai kartonpapírból készülnek, a falak 24 rétegből állnak össze, a papírlapokat pedig környezetbarát ragasztó fogja össze. A papírt a víztől fa- és kompozitelemek védik meg, de egy vízálló bevonatot is kap az újrahasznosított csomagolóanyag. A gyártó annyira bízik az elemek tartósságában, hogy 50 éves garanciát vállal rájuk.

Kartonpapírból készült ez az úszó miniház 2

A teljes értékű, konyhával, fürdő- és hálószobával felszerelt otthonokat bárhol fel lehet állítani, legyen szó városról vagy vidékről, de akár a vízen is élhetnek benne a tulajdonosok. A házak két végén levő falak üvegből vannak, ezzel csökkentve a bezártság érzését.

a videó a hirdetés után indul