162 méteres hosszával és 21 méteres szélességével az Eclipse a világ egyik legnagyobb magánhajója. A hamburgi Blohm&Voss cégnél épített óriás mindenre képes, amire egy dúsgazdag orosz oligarcha vágyhat.

Kilenc fedélzetén bármilyen kényeztetést megkapnak a tulajdonos vendégei, nincs olyan szórakozás, ami kivitelezhetetlen lenne az Eclipse valamelyik zugában. Többek között koncertzongora, színpad, kiállítóterem, három ebédlő, akvárium, diszkó, úszómedence, konditerem, valamint száraz és párás gőzkabin szolgálja az utasok kényelmét. 

A személyzet-utas arány pedig a tökéletes kiszolgálás érdekében szintén megdöbbentő, a 18 kabinban elhelyezhető 36 vendéget fixen 70 fős legénység szolgálja ki. A hajó mozgatásáról  két Wartsila dízelmotor gondoskodik, üzemanyagtartálya 1 000 000 (igen egymillió!) literes. A maximális sebessége forrásonként eltér, van ahol 21, van ahol 25 csomót írnak, de annyi biztos, hogy körülbelül 40 km/órával szelheti a habokat. 

A világ vizein ennél komolyabb luxus nincs privát kézben 1A világ vizein ennél komolyabb luxus nincs privát kézben 2A világ vizein ennél komolyabb luxus nincs privát kézben 3A világ vizein ennél komolyabb luxus nincs privát kézben 4

2017-ben  Horvátországban, Dubrovnikban kötött ki az Eclipse, és a MOL helyi leányvállalatánál tankolt. A 800 000 litert az INA 25 kamionja összesen 27 órán keresztül töltötte fel, a horvát sajtó úgy saccolja, hogy Abramovics körülbelül 1 millió eurót fizetett a tankolásért.

Az úszó palota nem csak a luxusról szól,  a felszereltségben helyet kapott egy speciális radarral felszerelt rakétaelhárító rendszer, két helikopterleszálló, B7-es páncélüveg, menekülés esetére egy többszemélyes, 50 méteres merülési mélységű tengeralattjáró, öt titkos kijárat és 20, menetre kész jetski.

Ára a vízre bocsátás idején 66 milliárd forint volt.

A világ vizein ennél komolyabb luxus nincs privát kézben 5